15 Aralık 2009 Salı

Londra'da sofra kurmak, İnternet'ten temas nakli

15 Aralık 2009 - Akşam

yurtsan inet-tr Konferansı "İnternet Gazeteciliği Öldürüyor mu?" panelinde konuşmacıyım.

melihbayramdede İnternet Gazeteciliği Öldürüyor mu? Canlı izle http://www.zeitin.com/inettr

ElifD1 (Elif Dağdeviren) inet-tr'de Yurtsan'ın tespiti: "İnternet gazeteciliği öldürmeyecek, İnternet gazeteciliği dönüştürecek". Doğru tespitlerin ve ilerigörülerin insanı.

HadiOzisik İnternet gazeteciliğini öldürmek, daha doğrusu yaşatmamak için ciddi bir çalışma var.

ElifD1 Çok doğru ve henüz bu konularda bir regülasyon oluşması da çok zor. Yasa çıksa da, daha çok İnternet'in katline yönelik olacaktır diye korkarım.

gulnur "Haber siteleri gerçek anlamda haber siteleri mi?" (hurriyet.com.tr gibi tıklatma cambazlığını haber vermenin önünde tutanları kastediyor). Ntvmsnbc yayın yönetmeni Ahmet Yeşiltepe'nin konuşmasını dinledim ve bence çok haklı.

yurtsan @mertmercan Çok güzel geçti. Panelde konuşulanlar harikaydı. Salonda seyirci azdı ama daha güzeli İnternet'ten izleyenler çoktu.

Notredamedesion (Nazlı Ilıcak) Sofra restoranın sahibi Hüseyin Özer. Garsonluktan lokanta patronluğuna. Londra'da seçkin mahallerde 3 Türk restoranı var. Tam bir başarı öyküsü.

yurtsan Her Londra'ya gidenin Hüseyin Özer'i keşfedip bir başarı öyküsü gibi sunmasından gına geldi artık.

melisalphan Kesinlikle katılıyorum

yurtsan Bir de bunun Yasin'in kardeşi Doğan Özdenak'ın New York restoranı versiyonu vardı. Yaşı müsait olanlar hatırlar.
melisalphan Ben onu hatırlamıyorum ama bu sofra meselesinde artık kusmak üzereyim. Ve bir gazetecinin adamı yeni keşfetmesi bana şok geçirtiyor.

yurtsan Üstelik bir insan birkaç günlüğüne gittiği Londra'da ya da başka bir yabancı şehirde neden Türk restoranına gider ki?

neslihanacu Evet ya, haklısın. Her giden yazıyor o lokantayı. Londra'da başka yer yok galiba.

Bellowian Söylediklerinize Özer'de çalışmış biri olarak katılıyorum. Üstelik bu övgüleri yağdıranların işlerin nasıl yürüdüğünden haberi yok. Cüneyt Ülsever bilir mesela Özer'in bilinmeyen yönlerini.

SelinSerter İngiliz mutfağı diye bir şey yok ve iş için gidilmiş bir ülkede yeni şeyler deneyip risk almamak için bazen en iyi tercih olabiliyor Türk mutfağı.


yurtsan İngiliz mutfağı çok fakir haklısınız ama dünyanın en zengin ve iyi restoran endüstrisi Londra'da. Birkaç günlüğüne Londra'ya gidip, akşam Türk restoranında yemeğe çıkmak en hafif tabiriyle aşırı damak muhafazakarlığı.

birolguven Metin Açıkgöz'le İnternet üzerine konuşuyoruz.Şunu yapabiliyoruz bunu yapabiliyoruz. Soru şu; İnternet üzerinden ne yapamıyoruz? Cevap lütfen.

Ortak nokta "temas". Bu İnternet herşeyi sağlayacak ama teması başaramayacak ve öyle görünüyor ki insanlığı "temas" kurtaracak.

yurtsan O kadar emin olmasın kimse. İnternet temas da sağlayacak.

hulyavsar (Hülya Avşar) Huuuu!! Uyuyor musunuz? Niye kimse yok? Birol Güven maaşallah enerjiksin.

birolguven @hulyavsar @yurtsan İnternet'te temas yok. Nasıl çözeceğiz biz bu sorunu? Onu tartışıyoruz sabahtan beri.

yurtsan İnternet'le temas nakli yazısını aslında Hürriyet'te 2006'da yazmıştım ama Dubai cenneti yazıları gibi ilgi görmediğinden arada kaynamıştı her zamanki gibi.

Intel teknolojisi insan vücudunu fiziksel olarak bir yerden başka yere aktarmakta kullanılacak. Bakınız: http://www.neonebu.com

-------------------------
Yeni Sosyal Medya
twitter.com/yurtsan
friendfeed.com/yurtsan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder