8 Aralık 2009 Salı

Sosyal medyadan GDO söyleşileri

8 Aralık 2009 - Akşam

birolguven Papatyam'ı seyrediyorum. Bizim Kasap Necati dünyanın ilk filozof kasabı.

yurtsan Ezbere GDO karşıtı mesajları çok itici. Aşırı bir didaktiklik hakim bugünkü bölüme.

birolguven Bırak bir tane dizi didaktik olsun şu ülkede. Zaten her gece yüzlerce entrika seyrediyoruz.

yurtsan Bir dizi de didaktik olsun, peki haklısın ama işin dozajı da önemli. Didaktikliğe komplo teorileri boyutuna getirmemek lazım.

murat_aras (Papatyam dizisinin senaristi) GDO ile ilgili cahilce ne söyledik ben onu merak ettim. Herkes elinde bir kuruluşun raporuyla dolaşıyor. kim doğruyu biliyor ki?

yurtsan Sorun da bu zaten, herkesin elinde bir raporla dolaşırken tek tarafın raporlarının tek gerçekmiş gibi gösterilmesi.

murat_aras O güvenilir kuruluşlar GDO'ya sürekli sağlıklı raporu veriyor. Tamam olabilir. Ama ya değilse. Riskli diye aşı olmuyoruz. Niye GDO yiyelim?

yurtsan Kuşkuculuk iyi bir şey, paranoya kötü...

Prof. Selim Çetiner yayına hazırladığı 101 Soruda GDO Gerçeği isimli kitabının 101 sorusunu verdi, aklıma başka soru gelip gelmediğini sordu. Aklıma gelen sorulardan biri de şu oldu:
- ABD ve AB'de bu denli karşı çıkılmazken GDO'ya, Türkler neden bu kadar çok karşı çıkıyorlar?

Gonca Ben Global Economic Symposium'da Dünya Tarım Örgütü'nün başkanına sordum bu soruyu. Organik için parası olanların GDO'lu yememesi doğalmış, kendi de çocuklarına sadece organik yediriyormuş ama Afrika'da kuraklık nedeniyle milyonların ölmesinin de tek çözümü GDO imiş.

Deniz (bluesign) Edincik 1. GDO yanlış biliniyor 2. Gazeteler olayı magazine çevirdi (mısırda Akrep geni vb) 3. İnsanlar sırf hükümete muhalif olmak için eleştiriyor 4. İnsanımız batıl inançlara meyilli.

Hakan Hastaoglu Türkler bilmediklerinin, anlamadıklarının düşmanıdır her zaman. Teknik meseleleri de anlayan, doğru düzgün anlatan kimse yok medyada. Olanın da sesi duyulmuyor.

Selim Çetiner İşin belki de en acınası yanı, teknoloji karşıtı bu kişiler iddialarına karşı ortaya konulan bilimsel yayınları da ya görmezden geliyorlar ya da bilimsel çalışmaların içerisinden cımbızla çektikleri 1-2 noktayı ısrarla çarpıtarak, aynı söylemleri bıkmadan usanmadan sürdürmeye devam ediyorlar.

baharella Biz Türkler aklımızın ermediği konulardan korkarız... Genetik, biokimya, DNA, nükleer, astronomi, Houston.

yurtsan Elif Dağdeviren'in Türkmax'teki yeni programının sosyal medya-klasik medya etkileşimine çok iyi bir örnek olmasını bekliyorum.

Bir sosyal medya-konvansiyonel medya etkileşimi sürprizi de benden Akşam'da. Sosyal medyadaki yeni yazı yazma biçiminin basılı medyaya yansımasını yaratma arayışı.

Twitter/Friendfeed yazışmaları yazılarımın konusu artık. Ama sadece katıldığım mesajlaşmalardan oluşuyor NeoNeVar...

Twitter'ı Papatyam dizisinin bir bölümüne dahil edeceğini müjdelemişti @murat_aras da.

birolguven Yazdı Murat, bu hafta çekiyoruz haftaya yayınlanır.

yurtsan Biçimde de bir orijinallik olacak mı? Dizide daha zor, tahmin edebiliyorum ama olmayacak iş de değil herhalde. Curb your Enthusiasm iyi bir örnekti dizide biçimsel devrime.

birolguven Çok şey denedik biz. Türkiye'de mizahta tek formül Ertem Eğilmez. Lary David benim de idolüm ama zor bizde.

-------------------------
Yeni Sosyal Medya
twitter.com/yurtsan
friendfeed.com/yurtsan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder